Vavrinka je postao najstariji čovek koji je pobedio u singlu na US openu od 1992

Vavrinka je postao najstariji čovek koji je pobedio u singlu na US openu od 1992

Bivši šampion US Opena Sten Vavrinka rekao je da još uvek ima igru za najveću scenu nakon što je švajcarski veteran postao najstariji čovek koji je pobedio u pojedinačnoj konkurenciji na turniru od 40-godišnjeg Džimija Konorsa 1992. godine.

38-godišnji Vavrinka, koji je osvojio poslednju od tri grend slem titule u Njujorku 2016. godine, vratio je godine unazad i nadmašio Japanca Jošihita Nišioku 7-6(5) 6-2 6-4, krećući se s lakoćom uprkos problemi sa stopalima koji su ga mučili poslednjih godina.

„Mislim da igram dobro. Ne pokušavam da poredim iz prošlosti jer nikada nije dobra ideja porediti ono što sam radio pre nekoliko godina“, rekao je Vavrinka novinarima. „Ali zadovoljan sam svojim nivoom. Znam gde sam trenutno.

„Znam da mogu da pobedim neke zaista dobre igrače. Mogu da budem zaista konkurentan. Dobro se krećem. Danas je bio sjajan meč. Zaista visok nivo, veliki intenzitet. Srećan sam što sam prošao u tri seta. Najvažnije je da nastavimo da idemo u pravom smeru.

„Poslednjih nekoliko meseci su bili skoro sve bolji svake nedelje sa više pobeda, sa više samopouzdanja u ono što radim. Nadam se da ću moći da nastavim da se trudim i ostvarim neke velike rezultate pre kraja godine.“

Vavrinka se vratio na tenisko kolo u martu 2022. nakon više od godinu dana nakon dve operacije na levom stopalu, vraćajući se među 100 najboljih na svetu ranije ove sezone i trenutno zauzima 49. mesto.

Rekao je da nema nameru da uspori u sumraku svoje karijere.

„Takođe, želite da se potrudite do maksimuma, da budete što bolji igrač. Naravno da ćete imati uspone i padove u karijeri, sa pozitivnim emocijama kada pobedite, nekim teškim kada izgubite, “, rekao je Vavrinka.

„To je takođe jedan od glavnih razloga zbog kojih nastavljam dalje, da dobijem te emocije. Nadam se pozitivno.

„Nikada nisam zaboravio zašto sam počeo da igram tenis i šta sam sanjao kada sam bio mlad… da igram US Open, igram grend slemove, velike turnire, ATP turnire, da budem tamo. Srećan sam što još uvek mogu da igram na taj nivo“.