Arsenal igra u Premijer ligi dok Real Madrid počinje sezonu u Španiji

Arsenal igra u Premijer ligi dok Real Madrid počinje sezonu u Španiji

Nastavlja se prvo kolo Premijer lige Arsenalom koji u jednoj od šest utakmica gostuje Notingem Forestu. Kasni kolaps doveo je do toga da Arsenal nije uspeo da osvoji titulu prošle sezone, a londonski klub je potpisao ugovore sa Deklanom Rajsom, Kai Havertzom i Jirijenom Timberom u pokušaju da dodatno smanji jaz za šampionom Mančester Sitijem. Promovisani timovi Luton i Šefild junajted igraju svoje prve utakmice protiv Brajtona i Kristal Palasa, respektivno. Njukasl, koji je prošlu sezonu završio kao četvrti, ugošćuje Aston Vilu. Vest Hem gostuje Bornmutu, a Fulam u Evertonu.

Real Madrid počinje svoju sezonu gostovanjem Atletik Bilbau sa nedoumicama u vezi sa pozicijama napadača i golmana. Malo iskorišćeni Andrij Lunjin startovaće na golu tima Karla Anćelotija dva dana nakon što je Tibo Kurtoa pokidao ligament kolena. Anćeloti će morati da odluči ko će voditi njegov napad nakon što klub nije doveo zamenu svetske klase za Karima Benzemu nakon njegovog odlaska u Saudijsku Arabiju. Opterećenje golova će pasti na brazilske napadače Viniciusa Juniora i Rodriga i novajliju Joselu Matoa, veterana napadača koji je stigao iz Espanjola. Vezista Engleske Džud Belingem će debitovati za Madrid. Na drugom mestu, Real Sosijedad gostuje Đironi, dok Majorka gostuje promovisanom Las Palmasu.

Usred pomame oko prelaska Harija Kejna u Bajern Minhen iz Totenhema, Bajern ima utakmicu za pobedu. Na otvaranju sezone Superkup Nemačke sa Lajpcigom mogao bi da bude Erik Maksim Čupo-Moting ili 18-godišnji Matis Tel u Kejnovoj željenoj ulozi centarfora u Bajernu. Tu je i 11 utakmica u prvom kolu Kupa Nemačke, uključujući odlazak Borusije Dortmund u četvrtoligaški Šot Majnc.

Pari Sen Žermen počinje odbranu titule kod kuće protiv Lorijena i očekuje se da će ostati bez zvezdnog napadača Kilijana Mbapea usred tekućeg sukoba sa transferom. Napadač Nejmar takođe bi mogao da izostane iz prvog tima novog trenera Luisa Enrikea nakon što je sam trenirao zbog virusne infekcije. Na jugu, Marselino preuzima svoju prvu utakmicu za Marsej kod kuće protiv Remsa. Napadač Pjer-Emerik Obemejang i golgetersko krilo Ismaila Sar mogli bi da debituju na Stad Velodromu za Marsej, koji je prošle sezone završio na trećem mestu.