US Open 2024: Karlos Alkaraz izvrnuo skočni zglob na treningu, ali kaže da je dobro

US Open 2024: Karlos Alkaraz izvrnuo skočni zglob na treningu, ali kaže da je dobro

Karlos Alkaraz je zaustavio svoj trening na Otvorenom prvenstvu SAD nakon povrede desnog skočnog zgloba, ali tvrdi da ne očekuje da će to ugroziti njegovo učešće na poslednjem Grend slem turniru ove sezone. Španac od 21 godinu, osvajač Flešing Medousa 2022, izjavio je da je prekinuo trening iz predostrožnosti, naglašavajući da se nije osećao dovoljno prijatno da nastavi vežbu, iako je izrazio sigurnost da će se oporaviti do početka turnira.

Alkaraz ne veruje da će povreda dovesti u pitanje njegovo takmičenje na Otvorenom prvenstvu SAD, već je više zabrinut zbog gubitka vremena na terenu dok se priprema za osvajanje trećeg uzastopnog Grend slem naslova. Iako su pripreme bile manje nego idealne, s obzirom na samo jedan odigrani meč na tvrdoj podlozi pre Ju-Es opena, Alkaraz ističe da nedostatak sudskih nastupa nije razlog za brigu.

Treći nosilac Alkaraz planira da otvori svoj nastup u utorak uveče protiv 188. igrača sveta Li Tua na stadionu Artur Eš. Iako je Alkaraz priznao da bi voleo imati više mečeva pre turnira, naglašava da je već ostvario uspehe sa minimalnim mečevima u prethodnim Grend slem takmičenjima.

Alkaraz je takođe prokomentarisao nedavni poraz od Novaka Đokovića u finalu muškog singla na Olimpijskim igrama u Parizu. Iako je taj poraz bio težak, Alkaraz ističe da je osvajanje srebrne medalje predstavljalo veliki uspeh za njega, te da će izvući pouke iz tog meča kako bi se bolje pripremio za buduće izazove.