Ukrajina na korak od Svetskog prvenstva nakon pobede nad Škotskom

Ukrajina na korak od Svetskog prvenstva nakon pobede nad Škotskom

Ukrajina je u sredu pobedila Škotsku sa 3-1 na Hempden Parku u Glazgovu u Škotskoj u polufinalu plej-ofa Svetskog prvenstva. Rezultat im je još jedna pobeda daleko od zvaničnog plasmana na Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. u Kataru.

Ukrajina je uživala u boljem delu prvog poluvremena, stvarajući dobre šanse i primoravajući škotskog golmana Krega Gordona na akciju u više navrata u prvih 20 minuta. Gosti su to dali do izražaja nakon što je napadač Vest Hema Andrij Jarmolenko vešto kontrolisao dodavanje Ruslana Malinovskog i ubacio Gordona u gol u 33. minutu.

Agresivna igra Ukrajine ponovo je nagrađena u roku od pet minuta od početka drugog poluvremena, pošto je napadač Roman Jaremčuk udvostručio njihovo vođstvo blagim udarcem glavom i izazvao divlje scene slavlja među navijačima.

Škotska je naporno radila da se vrati u igru, a menadžer Stiv Klark je napravio niz izmena kako bi pokušao da inspiriše povratak. Ta namera se isplatila kada je odskočni udarac Kaluma Mekgregora prešao preko gol-linije i namestio završnih 10 minuta.

Međutim, Ukrajina je zapečatila rezultat trećim golom Artema Dovbika u završnim trenucima i prekinula nade Škotske da će se plasirati na turnir u Kataru.

Reprezentacija Ukrajine izašla je na teren pre početka meča sa svim igračima ogrnutim zastavom svoje zemlje. Navijači na stadionu, od kojih su neki bili izbeglice, mogli su se videti kako drže natpise „Stop ratu“, dok su tim i navijači podjednako strastveno pevali nacionalnu himnu.

Poslednja takmičarska utakmica koju je tim Oleksandra Petrakova odigrala bila je pobeda od 2-0 u gostima protiv Bosne i Hercegovine 16. novembra 2021. Utakmica je prvobitno trebalo da se odigra 24. marta, ali je odložena zbog ruske invazije. Ukrajine.

Ukrajina će se sada suočiti sa Velsom u Kardifu 5. juna kako bi odredila koji tim će se takmičiti na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2022.

Svetsko prvenstvo 2022. trebalo bi da počne 21. novembra i traje do 18. decembra u Kataru.