UEFA kaznila Hrvatsku sa 112.000 dolara zbog nedoličnog ponašanja navijača

UEFA kaznila Hrvatsku sa 112.000 dolara zbog nedoličnog ponašanja navijača

UEFA je u petak saopštila da je kaznila Hrvatsku sa 105.000 evra zbog nedoličnog ponašanja navijača na utakmici protiv Italije na Evropskom prvenstvu. Ova novčana kazna predstavlja najveću kaznu koju je UEFA izrekla tokom turnira, te drugu po veličini za Hrvatsku. Trenutno se sprovodi posebna istraga o navodnom rasizmu koji uključuje obe navijačke grupe na drugoj utakmici Hrvatske protiv Albanije.

Kazne za incidente na utakmici Hrvatska-Italija uključuju novčane kazne od 45.000 evra za bacanje predmeta, 30.000 evra za paljenje baklji i vatrometa, kao i 30.000 evra za neprimereno ponašanje koje nije precizirano. Dodatno, UEFA je kaznila Hrvatsku sa 27.500 evra zbog paljenja i bacanja vatrometa na utakmici protiv Albanije.

Hrvatski savez je do sada zaradio 9,2 miliona evra od UEFA nagradnog fonda tokom turnira. Hrvatska je eliminisana remijem protiv Italije rezultatom 1-1 u Lajpcigu, gde je Italija postigla gol u poslednjim minutima nadoknade vremena.

Ova utakmica je mogla biti međunarodni oproštaj za hrvatskog fudbalskog velikana Luku Modrića, koji je postigao gol protiv Italije i time postavio rekord turnira kao najstariji strelac ikada sa 38 godina.