Turska je suspendovala sve utakmice lige nakon što je predsednik kluba udario sudiju

Turska je suspendovala sve utakmice lige nakon što je predsednik kluba udario sudiju

Turski fudbalski savez suspendovao je sve prvenstvene utakmice u zemlji nakon što je predsednik kluba udario sudiju pesnicom u lice na kraju prvenstvene utakmice.

Predsednik MKE Ankaraguču Faruk Koča napao je sudiju Halila Umuta Melera na terenu u ponedeljak kasno posle poslednjeg zvižduka, posle nerešenog 1-1 u utakmici Super lige protiv Kajkura Rizespora.

Sudija, koji je pao na zemlju, takođe je dobio udarac nogom u meću do koje je došlo nakon što su navijači takođe upali na teren nakon što je Rizespor postigao izjednačenje u poslednjem minutu.

Savez je saopštio da je suspendovao sve utakmice lige na neodređeno vreme nakon hitnog sastanka održanog na kojem se razgovaralo o nasilju.

„Ovaj napad je nesrećan i sramotan u ime fudbala“, rekao je šef saveza Mehmet Bujukeksi nakon sastanka.

„Mi kažemo da je dosta“, dodao je on, insistirajući da će svi umešani u nasilje biti kažnjeni.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan takođe je osudio napad.

„Sport znači mir i bratstvo. Sport je nespojiv sa nasiljem. Nikada nećemo dozvoliti da se nasilje dešava u turskom sportu“, napisao je on na Ks, platformi društvenih medija ranije poznatoj kao Tviter.

Koča, za koga se navodi da ima srčanih problema, hospitalizovan je iz predostrožnosti, ali će nakon lečenja biti priveden, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja. Još dve osobe koje su takođe napale Melera na terenu privedene su na ispitivanje, dodao je on.

Meler je hospitalizovan sa blagim prelomom u blizini oka, ali nije bio u teškom stanju.