Totenhem ispao iz engleskog Liga kupa nakon poraza od Fulama

Totenhem ispao iz engleskog Liga kupa nakon poraza od Fulama

Bez trofeja od 2008. godine, Totenhem je poražen od Fulama čime je ispao iz Liga kupa.

Davinson Sančez je bio jedini igrač koji nije uspeo da postigne gol u izvođenju jedanaesteraca, pošto je Totenhem izgubio od Fulama sa 5-3 na udarce sa tačke da bi eliminisan u drugom kolu posle remija 1-1 u regularnom delu u utorak.

Spursi su ispali pre nego što su najbolji timovi Engleske uopšte ušli u takmičenje. Klubovi Premijer lige koji se ove sezone takmiče u Evropi ne igraju u Liga kupu do trećeg kola.

To je prvi put da je Totenhem izgubio u drugom kolu od sramotnog poraza od niželigaša Grimsbija 2005. godine.

Autogolom Mikija van de Vena u 19. minutu Fulam je poveo pre nego što je brazilski napadač Ričarlison izjednačio u 56.

U raspucavanju, Sančezu – centralnom beku Kolumbije koji je prošle sezone bio predmet kritika nekih navijača Totenhema – golman Fulama Marek Rodak je odbranio njegov pokušaj iz trećeg penala svog tima.

Kenni Tete je izveo udarac sa ključne tačke za Fulam kod Krejven Kotidža.

Totenhemu, koji se navikao na život bez Harija Kejna nakon što je prešao u Bajern Minhen, sada ima samo Premijer ligu i FA kup u kojima će se takmičiti ove sezone pod novim menadžerom Anžom Postekogluom.

Pet timova iz Premijer lige izbeglo je nemire protiv protivnika iz niže lige na drugim mestima u utorak, a Brentford je prošao samo Njuport Kaunti pobedivši u raspucavanju sa 3-0. Utakmica je završena rezultatom 1-1, a Njuport je izjednačio u šestom minutu nadoknade vremena.

Kristal Palas je smanjio rezultatom 2-0 i pobedio sa 4-2 u drugoligašu Plimutu, a Žan Filip Mateta je postigao 22-minutni het-trik. Palas je postigao tri gola u rasponu od pet minuta od 58. i poveo.

Bornmut se oporavio od ranog primljenog gola i pobedio drugoligaša Svonsija sa 3-2 u gostima, Luton je kod kuće pobedio četvrtoligaša Gilingema sa 3-2, a Vulvsi su pobedili trećeligaša Blekpula sa 5-0.

Rekham, u vlasništvu holivudskih glumaca Riana Reinoldsa i Roba McElhenneia, izgubio je 4-3 na penale od Bredforda, dok je Salford Citi, u vlasništvu Gerija Nevila, Pola Skolsa i drugih članova klase Mančester junajteda ’92, pobedio Lids sa 9-8 u raspucavanju. da prvi put u svojoj 83-godišnjoj istoriji dospe u treći krug.

Ostatak utakmica drugog kola igra se u sredu, uključujući Čelsi koji je domaćin četvrtog ranga AFC Vimbldona i meč Premijer lige između Notingem Foresta i Barnlija.