Arina Sabalenka i Ons Žaber otkazuju učešće na Olimpijskim igrama u Parizu

Arina Sabalenka i Ons Žaber otkazuju učešće na Olimpijskim igrama u Parizu

Šampionka Australijan opena Arina Sabalenka i dvostruka finalistica Vimbldona Ons Žaber objavile su da neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine. Obe teniserke su navele zdravstvene razloge i naporan raspored kao glavne razloge za ovu odluku.

Sabalenka, treća teniserka sveta iz Belorusije, istakla je da bi radije imala pauzu nakon Vimbldona kako bi očuvala svoje zdravlje. „Previše je za raspored i donela sam odluku da brinem o svom zdravlju“, rekla je Sabalenka u Berlinu. Dodala je da želi da se odmori i bude fizički spremna za sezonu na tvrdim terenima u Severnoj Americi.

Ons Žaber, deseta na WTA listi iz Tunisa, izrazila je žaljenje zbog nemogućnosti učešća na svojim četvrtim uzastopnim Olimpijskim igrama. Na društvenoj mreži Iks napisala je da bi brza promena podloge mogla ugroziti njeno koleno i ostatak sezone. „Uvek sam volela da predstavljam svoju zemlju na bilo kom takmičenju, ali moram da slušam svoje telo i sledim savete svog medicinskog tima“, izjavila je Žaber.

Obe igračice su navele da prelazak sa trave na šljaku, a zatim na tvrdu podlogu predstavlja preveliko opterećenje za njihov organizam. Žaber, koja se takmičila na poslednje tri Olimpijske igre bez pobede, naglasila je da joj je zdravlje prioritet.