Teniska zvezda Ons Žaber kaže da je plakala kada je Ronaldo promašio penal na Euru 2024

Teniska zvezda Ons Žaber kaže da je plakala kada je Ronaldo promašio penal na Euru 2024

Tuniska teniserka Ons Žaber rekla je da je plakala zajedno sa Kristijanom Ronaldom kada je zvezdaški napadač promašio penal u pobedi Portugaije nad Slovenijom na Evropskom prvenstvu.

Žaber je veliki ljubitelj fudbala i povremeno pokazuje svoje veštine stopala vešto bacajući labavu tenisku lopticu u vazduh.

Pitali su je o Euru 2024. u četvrtak nakon što je pobedila u meču drugog kola na Vimbldonu.

„Gledala sam Portugaiju prošli put (u ponedeljak). Kada je Kristijano promašio penal, plakala sam s njim jer ga mnogo volim – rekla je.

Ronaldo je bio u suzama nakon što mu je penal u prvom produžetku odbranio golman Slovenije Jan Oblak.

I posle drugog produžetka bilo je 0:0, pa je odlučeno raspucavanjem. Ronaldo je prvi put doveo Portugaliju do pobede iz penala od 3:0.

„Emocija sporta je neverovatna“, rekla je Žaber. „Ono što najviše volim je publika, oni su ga zaista podržavali, neverovatno je koliko je mentalno jak nakon što je promašio penal i ponovo postigao gol.“

Portugalija će se u petak u Hamburgu u četvrtfinalu sastati sa Francuskom, revanš meču finala 2016. koji je Portugalija dobila u Parizu nakon što je Ronaldo otišao ranije povređen.

Žaber je rekla da je bila „zaista pod stresom“ što će povući za Englesku u njihovoj pobedi od 2-1 nad Slovačkom. Engleska će u subotu u četvrtfinalu igrati protiv Švajcarske.

Njena ocena turnira u celini?

„Gledala sam dosta utakmica. Pomalo razočarana nekim utakmicama. Mislila sam da će biti uzbudljivije.”