Ten Hag umanjuje strahove od Martinezove povrede

Ten Hag umanjuje strahove od Martinezove povrede

Menadžer Mančester junajteda Erik ten Hag pokušao je da ostane siguran u vezi sa povredom koju je zadobio defanzivac Lisandro Martinez tokom remija 2-2 Lige Evrope sa Seviljom u četvrtak, piše Rojters.

Nagađalo se da je Martinez doživeo ozbiljnu Ahilovu povredu koja bi završila njegovu sezonu.

„Ne mogu da kažem šta je to, ali nije Ahil“, rekao je Holanđanin novinarima. „Razgovarao sam s njim i on je dobro i miran je.“

Junajted je vodio sa 2-0 kasno na Old Trafordu, ali je morao da se zadovolji nerešenim rezultatom 2-2 nakon što je primio dva autogola.

Remi nije bio jedino razočarenje. Martinez se pridružio listi povređenih igrača, uključujući napadača Markusa Rašforda, defanzivca Lukea Šoa i Martinezovog kolegu centra beka Rafaela Varana koji je morao da bude zamenjen na poluvremenu protiv Sevilje.

„Videli smo da je Liča Martinez ispala nakon nekog trenutka“, rekao je Ten Hag za MUTV. „Nije bilo umešanog protivnika, tako da to ne izgleda baš sjajno, ali moramo da sačekamo. Medicinsko osoblje mora da radi svoj posao, da postavi pravu dijagnozu.

„Mislim da je to povreda (to znači) da neće igrati u nedelju“, dodao je Ten Hag, misleći na utakmicu Junajteda u Premijer ligi u Notingem Forestu. „Ne mogu da kažem šta je (dijagnoza). Više volim da sačekam i da znam šta je to.“

Očekuje se da će Rašford, koji je ove sezone dao 28 golova i osam asistencija, propustiti nekoliko nedelja zbog povrede prepona.

Junajted je postao tek drugi engleski tim koji je postigao dva autogola u jednom meču na velikom evropskom takmičenju. Čelsi je bio prvi, 2019. protiv Ten Hagovog Ajaksa iz Amsterdama.