Ten Hag kaže da je znao da je Mančester junajted razgovarao sa drugim menadžerima pre nego što je odlučio da ga zadrži

Ten Hag kaže da je znao da je Mančester junajted razgovarao sa drugim menadžerima pre nego što je odlučio da ga zadrži

Erik ten Hag kaže da je bio svestan da je Mančester junajted razgovarao sa drugim menadžerima pre nego što je klub iz Premijer lige odlučio da ostane uz Holanđanina posle teške sezone.

Ten Hag je rekao da je bio na odmoru na Ibici kada su članovi hijerarhije Junajteda stigli da ga obaveste da žele da ostane kao menadžer Junajteda.

Bivši trener Čelsija i minhenskog Bajerna Tomas Tuhel i menadžer Engleske Geret Sautgejt bili su među onima koji su povezani sa ovom pozicijom nakon što je Junajted prošle sezone završio na osmom mestu u Premijer ligi.

Govoreći na holandskom TV kanalu NOS, Ten Hag je rekao: „Uprava kluba je došla kod mene dok sam bio na odmoru na Ibici. Odjednom su se pojavili na mom pragu i rekli mi da žele da nastave sa mnom.

„Kao iu svakoj organizaciji, mudro je proceniti. To je uradio i Mančester junajted. Novi vlasnik (Džim Retklif) je nov u fudbalu, odvojio je vreme.

„Zaista su mi rekli da su razgovarali sa drugim menadžerima. To nije dozvoljeno čak ni u Holandiji.”

Dve strane su u procesu dogovaranja novog ugovora nakon što je Ten Hag osmislio zapanjujuću pobedu Junajteda nad Mančester Sitijem u finalu FA kupa.

„Imali smo dobre razgovore jedni sa drugima, razgovaralo se o raznim temama“, rekao je on. „Zaključak je da ćemo nastaviti zajedno i da će mi produžiti ugovor. Moramo još da postignemo dogovor o tome.”