Luis Suarez se povlači iz reprezentacije Urugvaja sa 37 godina

Luis Suarez se povlači iz reprezentacije Urugvaja sa 37 godina

Veteranski fudbaler Luis Suarez objavio je svoje povlačenje iz nacionalnog tima Urugvaja u 37. godini života. Suarez, koji je bio deo Liverpula i Barselone, ostaje upamćen kao najbolji strelac u istoriji Urugvaja sa 69 postignutih golova u 142 nastupa. Njegova poslednja međunarodna utakmica za nacionalni tim biće protiv Paragvaja.

Na konferenciji za novinare održanoj na stadionu Centenario, Suarez je saopštio emocionalno da će se oprostiti od reprezentacije svoje zemlje nakon meča sa Paragvajem. Istakao je da je došlo vreme za ovaj korak i da je samostalno doneo odluku o penzionisanju iz nacionalnog tima.

Suarez je bio deo urugvajske reprezentacije od 2007. godine, učestvujući na četiri Svetska prvenstva i pet Kopa Amerika. Tokom karijere, osvojio je Kopa Amerika 2011. godine i stekao značajnu reputaciju u svetu fudbala.

Nakon što je igrao za klubove poput Ajaksa, Liverpula, Atletiko Madrida i Gremija, Suarez trenutno predstavlja Inter iz Majamija, gde sarađuje sa svojim dugogodišnjim prijateljem Lionelom Mesijem. Planira da nastavi svoju klupsku karijeru, fokusirajući se na nove izazove koje donosi budućnost.