Američki košarkaš Tajrik Džons potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom

Američki košarkaš Tajrik Džons potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom

Američki košarkaš Tajrik Džons dogovorio je dvogodišnju saradnju sa Partizanom, saopšteno je iz kluba iz Humske. Džons, koji je prošlu sezonu proveo u Anadolu Efesu, odigraće sledeće dve sezone u crno-belom dresu.

Džons je od 2020. godine prisutan na evropskoj košarkaškoj sceni, igrajući za Hapoel Tel Aviv, Pezaro, Turk Telekom i minule sezone za Anadolu Efes. Ovaj dvadesetsedmogodišnji igrač visok 206 centimetara pokriva pozicije „četiri“ i „pet“. Završio je koledž karijeru na Ksavijer Univerzitetu.

U svojoj debitantskoj sezoni u Evroligi, Džons je odigrao 34 utakmice, od čega je osam puta bio starter. Beležio je prosečno 7,2 poena, 4,3 skoka, jednu asistenciju i 0,8 ukradenih lopti po utakmici.

Partizan je ovog leta već angažovao nekoliko novih igrača, uključujući Ifea Lundberga, Frenka Ntilikinu i Vanju Marinkovića. Takođe su dogovoreni transferi Arijana Lakića i Sterlinga Brauna, dok su Mario Nakić i Ajzea Majk na pragu dolaska. Klub iz Humske pokazao je interesovanje i za Isaka Bongu, čime je jasno da tim ozbiljno planira da pojača svoj sastav za narednu sezonu.