Đoković na startu Australijan Opena protiv kvalifikanta, brani titulu i cilja na rekord

Đoković na startu Australijan Opena protiv kvalifikanta, brani titulu i cilja na rekord

VNa početku Australijan Opena, Novak Đoković, prvi nosilac i najbolji teniser sveta, suočiće se sa kvalifikantom. Žreb je odredio da bi u drugom kolu mogao igrati protiv domaćeg predstavnika Alekseja Popirina. U trećem kolu, potencijalni rivali su mu Endi Mari ili Gael Monfis, dok bi u četvrtfinalu mogao sresti Stena Vavrinku ili Roberta Bautistu Aguta. Đokovićev put do osmine finala može uključivati i duel sa Benom Šeltonom, a u četvrtfinalu sastajanje sa Stefanosom Cicipasom.

Projekcija žreba pokazuje da bi Đoković, ako prođe kroz kostur turnira, mogao igrati sa Janikom Sinerom, Andrejem Rubljovim, Aleksom de Minorom, a eventualno se susresti i sa Stefanosom Cicipasom u kasnijim rundama.

Ostali srpski teniseri su smešteni u drugi deo kostura. Laslo Đere će igrati protiv Artura Kazoa u prvom kolu, a Dušan Lajović će se suočiti sa kvalifikantom. Miomir Kecmanović će igrati protiv Josukea Vatanukija, dok će Hamad Međedović pokušati obezbediti mesto u glavnom žrebu kroz kvalifikacije.

Đoković, koji brani titulu u Melburnu, ima priliku da ostvari rekord i osvoji svoju jedanaestu titulu na Australijan Openu. Turnir traje od 14. do 28. januara, a pobednik u singlu osvaja nagradu od 2.11 miliona dolara. Svi ljubitelji tenisa s nestrpljenjem iščekuju početak ovogodišnjeg Australijan Opena, a Novak Đoković ima priliku da dodatno učvrsti svoj status kao jedan od najvećih teniskih šampiona.