Stariji igrači Brazila trebalo bi da pojačaju dok se potera za Anćelotijem nastavlja, kaže Danilo

Stariji igrači Brazila trebalo bi da pojačaju dok se potera za Anćelotijem nastavlja, kaže Danilo

Stariji igrači Brazila moraće da pojačaju da vode tim jer nastavljaju bez stalnog menadžera, rekao je defanzivac Danilo u petak.

Brazilski FA (CBF) i dalje traži menadžera Real Madrida Karla Anćelotija za novog trenera. Uloga je upražnjena od ostavke Titea nakon njihovog odlaska u četvrtfinale na Svetskom prvenstvu 2022. u decembru.

Petostruki svetski šampioni se u subotu u Barseloni susreću sa Gvinejom, koju trenira menadžer do 20 godina Ramon Menezes, koji je takođe bio zadužen za poraz od Maroka rezultatom 2-1 u aprilu.

Ali Danilo, 31, kaže da bi iskusniji igrači trebalo da snose najveću odgovornost dok se potraga za menadžerom nastavlja.

„Naravno da je tema oko našeg sledećeg menadžera dominirala svime, jer je normalno da jeste“, rekao je Danilo u petak, nakon što je šest od prvih sedam pitanja njegove konferencije za novinare bilo o Anćelotiju.

„U ovom trenutku, kada postoji oprez u odlučivanju ko će biti sledeći selektor, vreme je da mi, iskusniji, uzvratimo ono što smo već dobili od reprezentacije.

„Imamo obavezu da damo malo više da održimo stabilnost za one mlade igrače koji dobijaju prve prilike.

Predsednik CBF Ednaldo Rodrigez rekao je u utorak da će ove nedelje razgovarati sa Anćelotijevim predstavnicima i klubom i ne isključuje da će sačekati do jula 2024. da ga imenuje za trenera.

Danilo je rekao da se Rodrigez sastao sa čelnicima brazilske ekipe u kojoj je bio, Kazemirom, Markinjosom i Alisonom, kako bi se konsultovao o mogućnosti da prođe narednih 12 meseci sa stalnim menadžerom kako bi Italijan preuzeo dužnost sa dve godine da se pripremi za Svetsko prvenstvo 2026.

Fudbaler Juventusa rekao je da ceni priliku da se njihov glas čuje, ali je insistirao da nije njihov posao da biraju menadžera.

„Trenutno je naša uloga da uradimo šta god predsednik odluči“, dodao je Danilo.

„Tako ćemo imati više mira za rad. Predsednik je čovek koji mnogo sluša, uvek je prisutan i aktivan.“