Srbija protiv Slovenije u Minhenu: Borba za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva

Srbija protiv Slovenije u Minhenu: Borba za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva

Na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, fudbalska reprezentacija Srbije će danas od 15 časova u Minhenu odigrati meč drugog kola Grupe C protiv Slovenije, izveštava Tanjug.

Srbija je u prvom kolu poražena od Engleske rezultatom 0:1, dok je Slovenija remizirala sa Danskom 1:1. Ova utakmica je od ključnog značaja za obe ekipe, jer je pobeda imperativ za nastavak borbe za plasman u osminu finala.

Selektor Srbije Dragan Stojković najavio je povratak kapitena Dušana Tadića u startnih 11 i otkrio da će biti dve promene u odnosu na tim koji je igrao protiv Engleske. „Izlazimo na teren da se borimo. Moramo da pobedimo Sloveniju, to je cilj. Sigurno nećemo misliti na drugi rezultat,“ rekao je Stojković na konferenciji za novinare.

Stojković je naglasio motivaciju svojih igrača za ovaj duel. „Ne brinite, momci su spremni. Po treningu vidim da je bilo fenomenalno. Biće u potpunosti spremni da odgovore izazovu koji se zove Slovenija,“ rekao je selektor.

On je analizirao igru slovenačke reprezentacije i istakao da ekipa ima veliku podršku navijača. „To nam je dodatna motivacija i odgovornost. Očekujemo tešku utakmicu protiv veoma jake Slovenije. Kek je odličan trener, igrači su odlični i ekipa koja svakome može da napravi probleme. S druge strane, mi želimo pobedu i daćemo sve od sebe da je ostvarimo,“ zaključio je Stojković.

U drugom meču Grupe C, koji se igra od 18 časova u Frankfurtu, sastaju se Engleska i Danska. Danska je u prvom kolu remizirala sa Slovenijom 1:1, dok je Engleska pobedila Srbiju sa 1:0.

Osim toga, večeras je na programu i veliki derbi Grupe B između Španije i Italije u Gelzenkirhenu. Oba tima su slavila u prvim utakmicama, pa se očekuje vrhunski fudbalski spektakl.

Španske sportske novine Marca veličaju pobedu Španije od 3:0 protiv Hrvatske, dok italijanski vezni igrač Davide Frattesi ističe borbeni duh svog tima. „Trenutno je Španija bolja od nas po individualnim kvalitetima igrača. Moraćemo da unesemo italijanski duh u igru i boriti se zajedno,“ rekao je Frattesi.

Italija je pokazala svoju snagu i kvalitet u prvom meču protiv Albanije, i nadaju se da će nastaviti pobednički niz protiv Španije, s kojom imaju bogatu istoriju duela na Euru i Svetskim prvenstvima