Serena Vilijams posetila je Ju-Es open prvi put od kada je odigrala svoj poslednji meč 2022

Serena Vilijams posetila je Ju-Es open prvi put od kada je odigrala svoj poslednji meč 2022

Serena Vilijams se vratila na US Open, ali ovog puta kao posmatrač, a ne kao takmičar. Bivša dvadesettrika puta šampionka Grend slemova u pojedinačnoj konkurenciji, Vilijamsova je ponovo posetila Flešing Medouz u subotu, noseći teksas suknju sličnu onoj iz 2004. godine kada je osvajala titule u Njujorku.

Ovo je bilo prvo pojavljivanje Vilijamsove na Ju-Es openu od 2022. godine, kada je dostigla treće kolo pre nego što je poražena. Od tada, Serena je bila aktivna u poslovnim poduhvatima, potpisivanju ugovora o knjizi, produkciji dokumentarne serije na ESPN-u, kao i vođenju ESPIS-a. Takođe, pre godinu dana postala je majka po drugi put.

Sa svojih 42 godine, Amerikanka je ostvarila šest pobeda u singlu na Otvorenom prvenstvu SAD, izjednačivši se sa Krisom Evertom po broju titula. Tokom svoje karijere, Vilijams je dominirala svetskim tenisom, ali ovog puta sedela je kao posmatrač na stadionu Artur Eš, dok je Jannik Siner ostvario pobedu nad Chrisom O’Konelom.

Posetila je terene, pratila meč Tomija Pola na stadionu Louis Armstrong i svratila u teretanu igrača gde je razgovarala sa Igom Sviatek. Karolin Voznijacki, prijateljica i bivša broj 1, izrazila je šalu zbog toga što nije videla Serenu na tribinama tokom svog meča.