Senegalski defanzivac PSŽ-a Dijalo pridružio se katarskom Al-Arabiju

Senegalski defanzivac PSŽ-a Dijalo pridružio se katarskom Al-Arabiju

Senegalski defanzivac Pari Sen Žermena Abdu Dijalo pridružio se katarskom Al-Arabiju, saopštio je u utorak klub iz Lige 1.

Uslovi ugovora nisu objavljeni, ali su francuski mediji objavili da je 27-godišnjak potpisao četvorogodišnji ugovor nakon što je Al-Arabi platio 15 miliona evra za transfer.

„Uvek ću biti Parižanin i zahvalan što sam nosio ovaj dres“, rekao je centar-bek, koji je sa glavnim klubom osvojio dve titule Lige 1, dva Kupa Francuske i Liga kup.

Dijalo je prošao kroz omladinske redove u AS Monako i debitovao je 2014. pre nego što je osvojio Ligu 1 2017. godine.

On se pridružio Kataru Zvezdanoj ligi nakon što je odigrao 75 utakmica za PSŽ u svim takmičenjima od dolaska iz Borusije Dortmund 2019. godine nakon što je proveo sezonu u drugom Bundesligašu Majnc 05.

Fudbaler rođen u Francuskoj otišao je na pozajmicu prošle sezone u RB Lajpcig, gde je upisao 15 utakmica i postigao jedan gol, takođe im je pomogao da osvoje Kup Nemačke.

Dijalo, bivši kapiten Francuske do 21 godine, ima 23 utakmice za Senegal i pomogao im je da osvoje Kup Afričkih nacija 2021., kao i na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu.