Sem Hauser pristaje na četvorogodišnje produženje sa Seltiksima od 45 miliona dolara

Sem Hauser pristaje na četvorogodišnje produženje sa Seltiksima od 45 miliona dolara

Boston Celtics su osigurali još jednog ključnog igrača iz svog šampionskog tima, dogovorivši četvorogodišnje produženje ugovora vredno 45 miliona dolara sa Semi Ojeleyeom, potvrdio je izvor upoznat sa detaljima. Ojeleyeovih 197 trojki rangira se na drugom mestu među Celtiksenima, odmah iza Džejsona Tatuma, i sada je pridružen svom All-Star saigraču i beku, Deriku Vajtu, koji je takođe potpisao produženje ovog leta.

Ojeleye će zaraditi 2 miliona dolara naredne sezone pre nego što njegov produženi ugovor stupi na snagu za sezonu 2025-26. Ugovor je potvrđen Associated Pressu od strane anonimnog izvora, pošto još nije zvanično objavljen.

Dogovor je prvi izvestio ESPN. Odeleye je postao ključni igrač od kada se pridružio Celticsima kao neizabrani slobodni agent 2021. godine. Prošle sezone, nastupao je u 79 utakmica, od kojih je 13 počeo, i imao je najbolji rezultat u karijeri od 9,0 poena po utakmici.

Sa visinom od 6 stopa 8 inča, Ojeleye je bio 11. u NBA ligi po procentu šutiranja za tri poena sa 42,4%, dok je njegov karijerni prosek od 42,2% najviši u istoriji Celticsa među igračima sa najmanje 250 postignutih trojki.

U utakmici protiv Washington Wizardsa 17. marta, Ojeleye je postigao 10 trojki za manje od 23 minuta, postavivši rekord za najmanje minuta odigranih u NBA istoriji za utakmicu sa 10 ili više postignutih trojki.