Boston Seltiksi blizu osvajanja 18. NBA titule nakon vođstva od 3-0 u finalu

Boston Seltiksi blizu osvajanja 18. NBA titule nakon vođstva od 3-0 u finalu

Boston Seltiksi su na korak do osvajanja 18. NBA titule nakon što su stekli neosvojivo vođstvo od 3-0 u finalnoj seriji protiv Dalas Maveriksa. Sa sjajnom igrom i odlučnošću da održe momentum, Seltiksi su predvođeni trenerom Džo Maculom uspeli da dominiraju nad suparnikom i dođu na prag istorijskog trijumfa.

„Mi smo najranjiviji u ovome“, istakao je trener Džo Macula, naglašavajući važnost održavanja koncentracije i hitnosti u odlučujućim trenucima. „Moramo da ostanemo fokusirani i shvatimo da smo na istom zadatku kao i svako drugi u ovoj situaciji.“

Seltiksi su pokazali svoju snagu tokom cele sezone, sa impresivnim skorom od 79 pobeda i 20 poraza u prvih 99 utakmica, što ih je postavilo kao jedan od najdominantnijih timova u istoriji franšize. Ipak, ekipa ostaje oprezna i ne uzima ništa zdravo za gotovo dok ne završe posao.

„Ostala su četiri runde u ovoj borbi“, dodao je Macula, naglašavajući važnost nastavka borbe i posvećenosti do samog kraja.

Dalas Maveriksi se suočavaju sa izazovom popravljanja situacije nakon pet uzastopnih poraza od Seltiksa ove sezone. Ipak, zvezda Dalasa Luka Dončić ističe da još uvek veruju u svoje šanse i da će nastaviti da se bore.

„Još nismo u vansezoni“, rekao je Dončić. „Verovaćemo do kraja.“

Boston Seltiksi su blizu ostvarenja svojih dugogodišnjih ambicija, a jedna pobeda ih deli od osvajanja Banera 18, koji će ih izjednačiti sa Los Anđeles Lejkersima po broju NBA šampionskih titula.