Selektor Španije izbegava pitanja o skandalu

Selektor Španije izbegava pitanja o skandalu

Selektor Španije Luis de la Fuente pokušao je u četvrtak da izbegne pitanja o skandalu koji je izazvao neželjeni poljubac šefa fudbalske federacije Luisa Rubijalesa sa igračicom Dženi Ermoso posle pobede njenog tima na Svetskom prvenstvu za žene, piše Rojters.

Uoči njihove kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2024. u Tbilisiju protiv Gruzije, kada će Španija licitirati da se oporavi od poraza od Škotske od 2:0, vidno neugodan De La Fuente pokušao je da odbaci ideju da bi bes izazvan Rubijalesovim akcijama u Sidneju mogao bi da ometa njegove igrače.

„Imamo veoma važnu utakmicu. Moramo da pobedimo sutra sa pogledom na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i fokusirani smo samo na to“, rekao je De La Fuente na konferenciji za novinare.

„Želim da uradimo dovoljno dobro da sutra pobedimo“, rekao je De la Fuente upitan za mišljenje o odluci RFEF-a da otpusti ženskog trenera Horhea Vildu, pošto su obojica bili na udaru kritika zbog aplaudiranja Rubijalesu kada je rekao da neće podneti ostavku.

Španski vezista Rodri rekao je da su igrači imali sastanak sa De La Fuenteom kako bi se rešio problem.

„Prva stvar koju smo uradili je da smo se okupili da razgovaramo o situaciji i odgovornosti da se izrazimo kao muški tim Španije“, rekao je Rodri.

„Trener je dao svoja objašnjenja. Neprijatna je situacija u kojoj smo se svi našli, uključujući i trenera. Nisu bile lake nedelje za njega.“

Ermoso je podnela krivičnu prijavu zbog poljupca u utorak nakon što je svedočila španskom tužiocu.

Rubijales bi se mogao suočiti sa krivičnim prijavama pored tekuće istrage najvišeg španskog sportskog suda za „ozbiljno nedolično ponašanje“ i istrage FIFA-e koja vodi svetski fudbal.