Selektor Argentine Skaloni suspendovan sa utakmice Kopa Amerike protiv Perua zbog višestrukog kašnjenja

Selektor Argentine Skaloni suspendovan sa utakmice Kopa Amerike protiv Perua zbog višestrukog kašnjenja

Selektor Argentine Lionel Skaloni je suspendovan na jedan meč i neće biti prisutan na poslednjoj utakmici svoje ekipe u grupnoj fazi Kopa Amerike protiv Perua u subotu.

Razlog suspenzije Skalonija je kašnjenje Argentine u vraćanju na teren za drugo poluvreme na dva odigrana meča Kopa. Selekcija Argentine je trijumfovala nad Kanadom rezultatom 2:0 i nad Čileom sa 1:0, ali su zbog ovih incidenata disciplinska komisija CONMEBOL-a donela odluku o suspenziji.

Osim Skalonija, i selektor Čilea Rikardo Gareka je suspendovan na jedan meč zbog istog prekršaja. Čile će se suočiti sa Kanadom u subotu u Orlandu.

Argentina, kao branilac titule Kopa Amerike, već je osigurala plasman u nokaut fazu takmičenja.

Valter Samjuel, pomoćnik selektora Argentine, izrazio je osećaj nezadovoljstva situacijom na konferenciji za novinare u petak, ističući da smatraju da je njihov trenerski tim ispravan. Samjuel je dodao da su retko bili suočeni sa ovakvim sankcijama tokom svog šestogodišnjeg mandata te da je Skaloni želeo da bude uz tim na narednoj utakmici.

Pravila Kopa Amerike jasno propisuju da igrači moraju biti na terenu na vreme nakon poluvremena, a nakon prvog prekršaja sledi opomena, dok je suspenzija usledila posle drugog prekršaja.

Fudbaleri Kanade su javno izrazili nezadovoljstvo zbog kašnjenja Argentine na meču od 20. juna.

Argentina će se suočiti sa Peruancima u meču gde im je potreban remi kako bi zauzeli prvo mesto u Grupi A.