Šef Arsenala Arteta pravda svoje ponašanje na liniji terena tokom meča

Šef Arsenala Arteta pravda svoje ponašanje na liniji terena tokom meča

Menadžer Arsenala Mikel Arteta odbacio je kritike zbog njegovog ponašanja na aut liniji nakon što se sukobio sa trenerom Njukasl junajteda Edijem Hauom i zvaničnicima utakmice tokom remija bez golova u utorak na stadionu Emirates.

Arteta je više puta prilazio četvrtom sudiji i ljutito se razmjenjivao sa Hauom nakon što je sudija Endrju Medli odbio žalbe igrača Arsenala na kaznu za nadoknadu vremena, pošto su lideri Premijer lige ispustili bodove tek treći put ove sezone.

Bivši kapiten Engleske i stručnjak Bi-Bi-Sija Alan Širer rekao je da je njegovo ponašanje bilo „nepoštovanje“, ali je Španac tvrdio da nema razloga da se izvinjava. FA je u petak optužio Arsenal zbog nekontrolisanja svojih igrača.

Trudim se da dam sve od sebe za ovaj fudbalski klub, da ga branim, da ga promovišem, da igram sa strašću sa kojom verujem da se igra mora igrati, rekao je Arteta novinarima u subotu.

„Svaka utakmica je posebna i svaki menadžer se ponaša veoma različito s obzirom na okolnosti. I ne možete da izvučete kontekst iz situacije. To nije fer. To sam ja! Ovde i na terenu, u dobru i u zlu.

„Uvek ću se truditi da budem bolji… Ako budem morao nešto da promenim, verujte, pogledaću se u ogledalo i promeniću to vrlo brzo.

Arsenal putuje u Liga 1 Oksford junajted na utakmicu trećeg kola FA kupa u ponedeljak.