Sautempton imenovao Svonsija Martina za novog menadžera

Sautempton imenovao Svonsija Martina za novog menadžera

Sautempton je imenovao Rasela Martina za svog novog menadžera sa trogodišnjim ugovorom sa bivšim defanzivcem koji je napustio ulogu u Svonsi Sitiju, saopštio je u sredu klub sa južne obale.

Sautempton je prošle sezone ispao iz Premijer lige, a 37-godišnji Englez je dobio zadatak da ih vrati u prvi rang iz drugoligaša šampionata.

„Privilegija je prihvatiti ovu priliku u Sautemptonu, klubu sa tako dugom i bogatom istorijom“, rekao je Martin.

„Moj cilj je da vratim ovaj klub tamo gde mu je mesto – u vrhu engleskog fudbala. Spreman sam za ovaj izazov i daću sve da ostvarim ovaj cilj i da navijačima pružim tim koji ih čini ponosnim.“

Martin je preuzeo Svonsi uoči sezone 2021-22 i doveo velški klub do 15. u svojoj prvoj sezoni, ali je prošle sezone napredovao na 10. mesto, za dlaku izostavivši plasman u plej-of za tri boda.

Inspirisan Barselonom i Mančester Sitijem, Martin je pokušao da ponovi sličan stil igre u Svonsiju pošto su oni rutinski dominirali posedom u Čempionšipu.

„On je fantastičan za ono što pokušavamo da postignemo, sa jakim iskustvom u razvoju i negovanju mladih, talentovanih igrača da ispune svoj potencijal i daju rezultate na terenu“, rekao je novi fudbalski direktor Saintsa Džejson Vilkoks.

Martinu je ostalo nešto više od godinu dana do ugovora sa Svonsijem, pošto je potpisao trogodišnji ugovor 2021.

„Klub je takođe čvrsto uveren da nam se duguje puna odšteta za Rasela i nastavićemo da radimo marljivo i strateški da zaštitimo najbolje interese kluba“, rekao je Svonsi.