Saudijski trener Manćini želi da njegovi igrači dobiju više vremena u ligi u kojoj dominira Ronaldo

Saudijski trener Manćini želi da njegovi igrači dobiju više vremena u ligi u kojoj dominira Ronaldo

Dok Kristijano Ronaldo i Nejmar oduševljavaju pristalice saudijskih klubova, Roberto Manćini je zabrinut što njegovi reprezentativci nemaju dovoljno vremena u ligi da se pripreme za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Saudijska Arabija je bila među azijskim timovima visokog profila koji su se borili u prvim utakmicama trećeg kola prošle nedelje u kvalifikacijama za kontinentalno Svetsko prvenstvo. Saudijci su imali 1-1 od Indonezije, najniže rangirane od šest timova u Grupi C. U utorak je ključni meč protiv Kine u Dalijanu za tim trenera Manćinija.

„Imali smo problema da iskoristimo prilike, što je bilo evidentno u poslednjih nekoliko utakmica“, rekao je Manćini.

S obzirom da većina klubova u Saudijskoj Pro ligi koristi svoju punu kvotu od 10 inostranih uvoza, Manćini, koji je napustio posao glavnog trenera Italije pre godinu dana da bi se pridružio reprezentaciji Saudijske Arabije, žalio se da lokalni igrači nemaju dovoljno akcije.

„Reprezentativci Saudijske Arabije moraju da učestvuju kao ključni igrači sa svojim klubovima“, rekao je Manćini. „Imam 20 igrača koji sede na klupi na lokalnim utakmicama.

Rekao je da je potrebna veća saradnja reprezentacije i klubova.

Pokušaj Australije da se kvalifikuje za šesti uzastopni turnir Svetskog kupa oštećen je šokantnim porazom od Bahreina sa 1:0 kod kuće.

„To je kriva učenja za igrače. To nije bilo naše veče“, rekao je trener Socceroosa Grejem Arnold. „Mogli ste fizički da vidite da su spremni za nas. Ovakve stvari se dešavaju u fudbalu, tako se prevazilazi.

Australiju čeka relativno kratko putovanje u Džakartu gde će se suočiti sa znatno poboljšanom ekipom Indonezije koju će podržati 60.000 navijača. „Ne plašimo se nikoga i radujemo se izazovu“, rekao je selektor Indonezije Šin Tae-jong.

Početnici u Grupi C sastaju se kada je Bahrein domaćin Japanu, koji je počeo velikom pobedom nad Kinom od 7-0.

18 timova u trećem kolu kvalifikacija podeljeno je u tri grupe od po šest. Prva dva iz svake se automatski kvalifikuju za Svetsko prvenstvo. Timovi koji zauzmu treće i četvrto mesto plasiraće se u četvrto kolo kako bi se takmičili za još dva mesta.

U Grupi B, Južna Koreja je takođe počela razočaravajućim rezultatom, remijem 0:0 sa palestinskim timom u Seulu. Predvođena zvezdama engleske Premijer lige Son Heung-minom i Hvang Hi Čanom, kao i Li Kang-inom iz Pari Sen Žermena, Južna Koreja putuje u Muskat da se suoči sa Omanom, koji je izgubio 1-0 od Iraka.

Son je rekao da je loše stanje terena u Seulu razlog za rezultat.

„Nismo mogli da igramo u visokom tempu i siguran sam da su navijači bili razočarani zbog toga“, rekao je Son. „Šteta je činjenica da su uslovi na terenu bolji za gostujuće utakmice, ali isto tako mislim da je to i sreća za nas u isto vreme.

Palestinci će igrati sa Jordanom u Kuala Lumpuru, u Maleziji, pošto tim ne može da bude domaćin utakmica kod kuće. Jordan je u prvoj utakmici odigrao nerešeno 1-1 sa Kuvajtom, a sada se suočava sa Irakom, jedinim timom u grupi koji je pobedio.

U Grupi A, Ujedinjeni Arapski Emirati su pobedili Katar sa 3-1 i ove nedelje su domaćini Iranu, takođe sa tri boda već na tabeli nakon što su pobedili Kirgistan sa 1-0. Katar, domaćin Svetskog prvenstva 2022. nikada se nije kvalifikovao za turnir, igraće protiv Severne Koreje.