Saudijska Arabija imenovala Mancinija za novog selektora reprezentacije

Saudijska Arabija imenovala Mancinija za novog selektora reprezentacije

Bivši selektor Italije Roberto Manćini rekao je da želi da uđe u istoriju nakon što ga je fudbalski savez (SAFF) u nedelju imenovao za novog selektora reprezentacije Saudijske Arabije, piše Rojters.

SAFF nije dao više detalja, ali italijanski mediji navode da će Manćini u ponedeljak otputovati u Rijad kako bi prisustvovao prezentaciji i potpisao ugovor do 2027. vredan 25 miliona evra neto godišnje. Na klupi će debitovati 8. septembra protiv Kostarike.

„Napravio sam istoriju u Evropi, sada je vreme da se napravi istorija sa Saudijcem“, rekao je Manćini u video snimku objavljenom na platformi društvenih medija Ks, ranije poznatoj kao Tviter.

Bivši trener Napolija Lučano Spaleti zamenio je Manćinija na mestu selektora Italije nakon što je podneo ostavku 13. avgusta, okončavši petogodišnji mandat reprezentacije u kojoj su osvojili Evropsko prvenstvo, ali su propustili kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Francuz Erve Renar podneo je ostavku na mesto selektora Saudijske Arabije u martu. Tim će pokušati da osvoji svoju četvrtu titulu u Kupu Azije na kontinentalnom šampionatu koji će se održati u Kataru početkom sledeće godine.

Saudijska Arabija je prošle godine ispala u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru, ali tek nakon što je izvela jedan od najvećih šokova u istoriji turnira kada je pobedila budućeg šampiona Argentinu u svojoj prvoj utakmici.

Zemlja mnogo ulaže u svoju vrhunsku fudbalsku ligu.

Saudijski fond za javna ulaganja (PIF) najavio je projekat ulaganja i privatizacije sportskih klubova koji uključuje šampione lige Al-Ittihad, Al-Ahli, Al-Nassr i Al-Hilal, sa mnoštvom vrhunskih igrača koji se kreću u ligu.