Trener Lacija dovodi u pitanje svoju budućnost nakon šestog poraza u ligi

Trener Lacija dovodi u pitanje svoju budućnost nakon šestog poraza u ligi

Trener italijanskog fudbalskog kluba Lacio, Mauricio Sari, izrazio je zabrinutost zbog trenutnog stanja tima nakon poraza od Salernitane rezultatom 2:1. Ovo je bio šesti poraz Lacija u Seriji A ove sezone, što je dovelo do pitanja Sarijeve budućnosti u klubu.

U obraćanju novinarima nakon utakmice, Sari je naglasio problem sa stavom i mentalitetom igrača, izjavivši da će, ako smatra da je deo problema, razmotriti mogućnost povlačenja. Lacio je trenutno deseti na tabeli sa 17 bodova, što predstavlja njihov najgori početak sezone u Seriji A od 2013-14.

Sari je istakao potrebu za promenama u timu i izrazio zabrinutost zbog gubitka karaktera i inicijative. Osim lošeg učinka u domaćem prvenstvu, Lacio se nalazi na drugom mestu u grupi Lige šampiona sa sedam bodova, što bi moglo pružiti priliku za popravak mentaliteta tima.

„Zabrinut sam mentalitetom tima koji se bori da ponovo pronađe sebe“, rekao je Sari novinarima. „Ponekad Liga šampiona može da napravi čuda, i nadamo se da će pružiti drugačiji mentalitet.“

Uprkos lošem startu u domaćem takmičenju, Lacio ima priliku da pokaže bolje rezultate u Ligi šampiona, gde će se u narednom meču sastati sa Seltikom u utorak. Sari je naglasio potrebu za hitnim rešenjem situacije u ekipi kako bi se prekinula loša serija rezultata.