Šafnauer iz Alpine kaže da su vozači izneverili tim

Šafnauer iz Alpine kaže da su vozači izneverili tim

SAO PAULO – Fernando Alonso i Esteban Okon izneverili su Alpine sudarivši se jedan sa drugim u subotnjem sprintu u Sao Paulu, rekao je šef tima Otmar Šafnauer, preneo je Rojters.

Alpine je u teškoj borbi sa Meklarenom za četvrto mesto u ukupnom poretku, ali Francuz Okon i Španac dvostruki svetski šampion Alonso će započeti nedeljni Grand Pri na Interlagosu 17. i 18. respektivno.

Alonsu je izrečena kazna od pet sekundi u drugom vremenu i dva boda na licenci, nakon što je njegov automobil udario u zadnji deo Okona u drugom okršaju u prvom krugu trke za postavljanje startne mreže u nedelju.

Španac je morao da se bori za novo prednje krilo, a Safnauer je tada rekao da je „osim sigurnosnog automobila Fernandova trka gotova“.

Prvi sudar, na četvrtom skretanju, naneo je značajnu štetu na podu Okonovog automobila. Na kraju trke, nakon što je Okon izašao, automobil se zapalio zbog sumnje na curenje goriva.

„Bio sam na frontu, tako da taj koji se bori nisam ja“, rekao je Okon o incidentu. „Pokušavao sam da napadnem Meklarene.

Šafnauer je rekao da je tim izuzetno razočaran.

„U veoma smo tesnoj i konkurentnoj prvenstvenoj borbi za četvrto mesto… cilj za koji preko 1.000 zaposlenih neumorno radi i stremi“, rekao je on.

„Iskreno, i Esteban i Fernando moraju da urade bolji posao kako bi pohvalili fantastične napore svih u timu izbegavajući incidente na stazi i ugrožavajući učinak celog tima.

„Danas su oba vozača izneverila tim.“

Alonso na kraju sezone napušta Alpine i pridružuje se Aston Martinu, čija su se dva vozača takođe sukobila na stazi u subotu.