Sabalenka se raduje madridskom obračunu sa Igom Sviatek

Sabalenka se raduje madridskom obračunu sa Igom Sviatek

Arina Sabalenka rekla je da uživa u izazovu da igra sa Igom Sviatek u subotnjem finalu Otvorenog prvenstva u Madridu, a osvetila joj se što je izgubila od svetske broj jedan u meču za titulu prošlog meseca u Štutgartu, prenosi Rojters.

Sviatek je pobedila Beloruskinju Sabalenku sa 6-3 6-4 i osvojila titulu u Štutgartu u reprizi prošlogodišnjeg finala i potvrdila svoj status favorita za Otvoreno prvenstvo Francuske kasnije ovog meseca.

Druga teniserka sveta Sabalenka rekla je da je spremna za još jednu tešku bitku u poslednjem okršaju ovog para, jer pokušava da poboljša svoj rekord pobeda i poraza od 2-5 protiv Sviatekove.

„Stvarno želim da se osvetim. Mislim da bih samo igrala sa više strasti. Ne bih žurila stvari. Samo bih otišla još jednom, pokušla bolje i borila se za ovu titulu“, rekla je Sabalenka nakon što je pobedila Mariju Sakari 6 -4 6-1 u polufinalu.

„Stvarno je dobro što igramo tako dosledno, tako da se sastajemo u finalu. Nadam se da može biti isto. Ali uvek je teško. Morate se jako boriti protiv Ige, a ja sam spremna za to.“

Sabalenka, čije su pobede nad Sviatekovom došle u finalu VTA sezone 2021. i 2022., rekla je da joj je poboljšanje servisa u prošloj godini dalo samopouzdanje da može da pobedi poljsku igračicu.

„Pre, kao i u našim prvim mečevima prošle sezone kada se nisam osećala najbolje, bilo je zaista teško jer nisam imala toliko oružja. Imala sam svoj karakter i to je to“, rekla je Sabalenka.

„Kasnije u sezoni, kada sam popravila svoj servis, shvatila sam da zapravo mogu da igram dobro protiv nje, mogu da je pobedim. Trenutno je drugačiji mentalitet.“