Ruskinja teniserka poslala poruku na Majami Openu

Ruskinja teniserka poslala poruku na Majami Openu

Ruskinja Vera Zvonarjova poslala je poruku za mir tokom svog poraza u trećem kolu rezultatom 6-1 6-4 od Amerikanke Danijel Kolins na Otvorenom prvenstvu u Majamiju u subotu, stavljajući vizir sa natpisom „Nema rata“ na boku.

Taj gest dolazi nakon ruske invazije na Ukrajinu, koja je počela 24. februara najvećim napadom na evropsku državu od 1945. godine, što je izazvalo gnev i široke sankcije Sjedinjenih Država i njihovih saveznika.

Rusija svoju akciju naziva „specijalnom vojnom operacijom“.

Zvonareva je bila deo ruskog pobedničkog postolja u ženskom singlu na Olimpijskim igrama 2008, gde je osvojila bronzu. Dvaput finalista grend slema, 37-godišnjak trenutno zauzima 117. mesto.

Rus Daniil Medvedev i Beloruskinja Arina Sabalenka pozvali su na mir u Indijan Velsu ranije ovog meseca.

Teniske vlasti zabranile su Rusiji i Belorusiji učešće u međunarodnim timskim takmičenjima nakon invazije. Igračima iz Rusije i Belorusije je dozvoljeno da se takmiče na turneji, ali ne pod imenom ili zastavom svojih zemalja.

Finalistkinja Australijan opena Kolins napredovala je u subotu uprkos bolovima u vratu koji su uticali na njenu formu u drugom setu, gde je dva puta tražila pomoć lekara.