Rubljov se nada devet puta je čar na US Openu

Rubljov se nada devet puta je čar na US Openu

Andrej Rubljov je poslao poslednjeg Britanca Džeka Drejpera rezultatom 6-3 3-6 6-3 6-4 da bi stigao do četvrtfinala US Opena, a zatim se vratio na tablu za crtanje da pronađe način da prebrišete sledeću prepreku.

Prolazak u osminu finala nije ništa novo za Rusa, koji je sada devet puta stigao do četvrtine grend slema, ali u svakoj prilici do sada je tu završio njegov put.

Rubljov je naleteo na četvrtfinalni zid na tri Ju-Es opena, sapleo ga je Rafa Nadal 2017, Daniil Medvedev 2020 i Fransis Tijafo 2022.

Zemljak Medvedev bi ponovo mogao da bude prepreka koja mu je potrebna za navigaciju sa šampionom Otvorenog prvenstva SAD 2021. koji će kasnije u ponedeljak protiv Australijanca Aleksa De Minaura za plasman u četvrtfinale.

Ne želim da razmišljam o svojoj igri, da budem iskren, jer osećam da igram dobro, a to je najvažnije“, rekao je Rubljov. „Zato ne želim da obraćam pažnju na igru i da vršim dodatni pritisak na mene.

„Dobro osećam loptu. Danas sam odigrao dobar meč.“

Rubljov je bio samostalna francuska posada za uništavanje sudara na putu ka odajama tako što je rešila srećnog gubitnika Artura Kazoa, Gaela Monfisa i Artura Rinderkneha pre nego što se suočio sa Drejperom.

Britanski levoruk stigao je u Njujork nesiguran da li može da se takmiči nakon što je pretrpeo malu suzu u ramenu koja ga je primorala da napusti takmičenje Vinston-Sejlem, ali je na kraju bio poslednji Britanac koji je još uvek bio na terenu.

Drejper je, po prvi put u četvrtoj rundi grend slema, došao na teren u borbu i podelio prva dva seta.

Ali u trećem, Rubljovljevo veliko iskustvo i kvalitet su počeli da se pokazuju, kao i Drejperove frustracije, pošto je Rus samouvereno preuzeo naredna dva seta i meč.

„U trećem setu sam počeo da slušam svoj tim i takođe sam počeo da shvatam da, da, sve sam radio kako treba“, rekao je Rubljov. „Igrao sam dobro, imao sam sve pod kontrolom. „Samo sam morao da se vratim u to raspoloženje.“