Mančini preuzima kormilo: Saudijska Arabija uzbuđena uoči Kupa Azije

Mančini preuzima kormilo: Saudijska Arabija uzbuđena uoči Kupa Azije

Roberto Mančini, italijanski stručnjak koji je imao veliki uspeh s Italijom, Interom i Mančester Sitijem, sada preuzima odgovornost nad reprezentacijom Saudijske Arabije. Ova nacija, bogata naftom, pokušava da se etablira kao fudbalska sila, a Mančini je odlučan u osvajanju Kupa Azije i postavljanju novih standarda.

Saudijska Arabija, nakon spektakularnih potpisa igrača poput Kristijana Ronalda, Nejmara i Karima Benzeme, sada želi da se afirmiše na međunarodnom nivou. Mančini, koji je prethodno vodio Italiju do titule na Evropskom prvenstvu, vidi ovaj turnir kao priliku za postizanje još jednog velikog uspeha.

Uoči prve utakmice protiv Omana, Mančini je izjavio: „Znamo da smo veliki tim, ali ovo je važan turnir. Fudbal je čudna stvar; stvari se mogu brzo promeniti tokom turnira. Za Italiju smo na Euru bili tek šesti favorit, ali smo ga osvojili.“

Saudijska Arabija, koja nije osvojila Kup Azije od 1996. godine, donosi ogroman entuzijazam nakon pobede nad Argentinom na Svetskom prvenstvu 2022. godine. Uz snažan pritisak i očekivanja, igrači poput Saleha Al Šehrija spremni su dati sve od sebe na ovom turniru.

Mančini takođe komentariše priliv vrhunskih igrača u Saudijsku ligu: „Imamo mnogo igrača koji često ne igraju u svojim klubovima, ali smo zadovoljni igračima koje imamo. Doveli smo ih jer znamo da su spremni da se bore za svoju zemlju.“

Sa Mančinijevim iskustvom i ambicijama, Saudijska Arabija namerava unaprediti svoj fudbal i stvoriti nove visine uspeha na međunarodnoj sceni.