Federer izražava zabrinutost zbog postupka u slučaju dopinga Janika Sinera

Federer izražava zabrinutost zbog postupka u slučaju dopinga Janika Sinera

Rodžer Federer, jedan od najuspešnijih tenisera svih vremena, izneo je zabrinutost povodom postupka u slučaju dopinga Janika Sinera, aktuelnog tenisera broj 1. Federer je postavio pitanje da li je Sineru trebalo biti dozvoljeno da se takmiči dok se ne dokaže da nije namerno koristio anabolički steroid, na koji je dva puta bio pozitivan u martu.

Federer je u utorak, tokom intervjua u emisiji „Danas“, rekao: „To nije nešto što želimo da vidimo u našem sportu, ovakve vesti, bez obzira da li je nešto uradio ili ne. Ili bilo koji igrač jeste. To je samo buka koju ne želimo.“

Međunarodna agencija za integritet tenisa je 20. avgusta saopštila da je zabranjeni pojačivač performansi nenamerno ušao u Sinerov sistem putem masaže fizioterapeuta, zbog čega igrač nije suspendovan. Ipak, Federer smatra da ostaje otvoreno pitanje o konzistentnosti postupanja u ovakvim slučajevima.

Federer nije jedini koji je izrazio zabrinutost. Novak Đoković je pre početka Ju-Es opena izjavio da razume zašto neki teniseri sumnjaju u dvostruke standarde u sportu.

Pored komentara o Sineru, Federer je govorio i o svom prijatelju i dugogodišnjem rivalu Rafaelu Nadalu, izrazivši nadu da će Nadal, koji se retko pojavljivao na terenu poslednje dve sezone zbog povreda, moći da se vrati i završi karijeru pod sopstvenim uslovima.