Rendžers je potpisao sa Aleksisom Lafrenijeromugovor vredan 4,65 miliona dolara

Rendžers je potpisao sa Aleksisom Lafrenijeromugovor vredan 4,65 miliona dolara

Njujork Rendžersi su ponovo potpisali sa Aleksisom Lafrenijerom, čime su mladog krilnog igrača potpisali dvogodišnji ugovor vredan 4,65 miliona dolara.

Lafrenijer će računati nešto više od 2,3 miliona dolara u odnosu na gornju granicu plata svake od naredne dve sezone kao deo dogovora koji je završen u sredu.

Rođeni Sent Eustache iz Kvebeka bio je prvi pik na draftu 2020. Otkako je debitovao u NHL-u početkom 2021. godine, Lafrenijer je postigao 100 poena uz 49 golova i 51 asistenciju u 243 utakmice regularne sezone i plej-ofa.

Postavlja vrhunac u karijeri sa 39 poena.

Lafrenijer, koji puni 22 godine u oktobru neposredno pre početka sezone, bio je jedan od preostalih ograničenih slobodnih agenata koji nisu potpisani krajem van sezone. Trevor Zegras iz Anahajma i Morgan Frost iz Filadelfije su među devetorice preostalih bez ugovora.

Rendžersi računaju da će Lafrenijer biti deo njihovog mladog jezgra igrača koji će ih učiniti kandidatom za Stenli kup. Prošle sezone su stigli do plej-ofa, ali su izgubili u prvom kolu od rivala Nju Džersi Devilsa.

Njujork je ranije ovog leta ponovo potpisao ugovor sa defanzivcem K’Andreom Milerom, takođe ograničenim slobodnim igračem, na dvogodišnji ugovor vredan 7,7 miliona dolara.