Red Bul ističe pozitivne strane u F1 uprkos katastrofalnom završetku trke u Bakuu

Red Bul ističe pozitivne strane u F1 uprkos katastrofalnom završetku trke u Bakuu

Posle trke koja je završena u nedelju, u kojoj je Serđo Perez završio u zidu, dok je Maks Ferštapen završio iza svog rivala Landa Norisa, Red Bull tim i dalje pokazuje znakove optimizma. Iako je Noris smanjio prednost Ferštapena u trci za titulu, a Meklaren prešao u vođstvo u konstruktorskom šampionatu, holandski vozač veruje da tim ima potencijal za povratak.

Ferštapen, koji nije pobedio u poslednjih sedam trka, izražava osećaj da je njegov bolid postao konkurentniji nakon poboljšanja tokom treninga, iako priznaje da su kvalifikacije i trka pogođene pogrešnim odlukama tima. I pored smanjenja prednosti na 59 poena i sedam trka do kraja sezone, Ferštapen je optimističan i ističe da će se tim truditi da poboljša svoje performanse: „Naučili smo mnogo. Ako uradimo bolji posao, oni (Meklaren) će morati da budu savršeni do kraja godine.“

Perez, koji je poslednji put bio na postolju u aprilu, beleži povratak u formu. On je većinu trke proveo na trećem mestu, izazivajući vozače Ferrarija za drugo mesto pre sudara sa Sainzom. „Pozitivna stvar je što se tempo vratio,“ rekao je Perez, dodajući da su promene na bolidu doprinele njihovom napretku. On se nada da će nastaviti sa dobrim rezultatima, posebno na uličnim stazama poput Singapura i njegovog domaćeg trka u Meksiku.

Red Bull je na trku u Bakuu doneo „suptilno revidirani“ bolid, koji je, kako se čini, poboljšao konkurentnost tima. Ova nadogradnja može biti ključ za povratak u borbu za titulu u preostalim trkama sezone.