Rafael Nadal odustao od US Opena, trećeg grend slem turnira koji će propustiti ove godine

Rafael Nadal odustao od US Opena, trećeg grend slem turnira koji će propustiti ove godine

Rafael Nadal se povukao sa Otvorenog prvenstva SAD u sredu, propuštajući tako treći grend slem turnir ove sezone. Ova odluka postavlja pitanja o budućnosti ovog 38-godišnjeg teniskog šampiona. Na društvenim mrežama, Nadal je izrazio nostalgiju za specifičnim atmosferama tokom noćnih mečeva na stadionu Artur Eš, ističući da ovog puta nije bio spreman da pruži svoj maksimum.

Nadal je najavio svoje sledeće učešće na Lejver kupu u Berlinu od 20. do 22. septembra, gde će se udružiti sa Rodžerom Federerom u meču dublova. Ova odluka nije iznenadila mnoge, s obzirom na njegovo nedavno povlačenje sa Olimpijskih igara nakon poraza u četvrtfinalu u dublu.

Iako je bio na zvaničnoj listi za prijavu za US Open, Nadalovo povlačenje nije bilo neočekivano s obzirom na njegove nedavne povrede i operacije. Iako nije najavio penzionisanje, Nadalov fizički status postavlja pitanja o njegovoj budućnosti na teniskom terenu.

Sa četiri titule na Ju-Es openu, Nadal je izostao sa turnira četiri od poslednjih pet godina zbog povreda. Njegova odluka da preskoči nekoliko velikih turnira u protekle dve sezone ukazuje na izazove sa kojima se suočava kako bi održao svoju formu.

Nadal ima 14 titula sa Otvorenog prvenstva Francuske, kao i po dve sa Vimbldona i Australijan opena. Iako je nedavno osvojio slem trofeje, njegova odsutnost sa US Opena pokazuje da se suočava sa fizičkim izazovima koji ga sprečavaju da redovno učestvuje na turnirima.

Federer je najavio svoje povlačenje sa teniskih terena u 41. godini, dok je Đoković trenutno lider po broju osvojenih grend slem turnira. Nadalova odluka da se povuče sa US Opena otvara pitanja o tome koliko će još dugo moći da se takmiči na vrhunskom nivou.