Rafael Nadal je na listi za učešće na US Openu, ali to ne znači da će tamo igrati

Rafael Nadal je na listi za učešće na US Openu, ali to ne znači da će tamo igrati

Rafael Nadal je bio na listi za učešće na Otvorenom prvenstvu SAD koja je objavljena u utorak putem zaštićene rang liste, iako to ne mora da znači da će se takmičiti na poslednjem ovogodišnjem grend slem turniru.

Nadal se već dve sezone nosi sa povredama i igra sporadično. On učestvuje na svom prvom turniru za 1 1/2 meseca ove nedelje u Bastadu u Švedskoj, pobedivši u duelu sa Kasperom Ruudom u ponedeljak, a zatim u singlu pobedivši Lea Borga, sina bivšeg igrača Bjorna Borga, u utorak.

38-godišnji Nadal osvojio je četiri od svoje 22 grend slem titule na Otvorenom prvenstvu SAD — gde igra počinje 26. avgusta — 2010., 2013., 2017. i 2019. Odsustvovao je sa takmičenja u tri od protekle četiri godine, izgubio u četvrtom kolu 2022.

Očekuje ga učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, koje svoje tenisko takmičenje počinje 27. jula i održava se na Rolan Garosu, isto kao i Otvoreno prvenstvo Francuske. Ali nije jasno koliko će – ili čak i da li – Nadal nastaviti da igra nakon toga.

Teniska asocijacija SAD objavila je svoje liste za učešće u singlu za žene i muškarce na osnovu VTA i ATP rang-liste od ponedeljka, predvođene dvojicom broj 1, Igom Sviatek i Jannikom Sinnerom. Dvoje branilaca titule u Njujorku, Koko Gaf i Novak Đoković, oboje su trenutno na 2. poziciji.

Žreb za postavljanje zagrada za Otvoreno prvenstvo SAD biće 22. avgusta.