PSŽ potpisao portugalskog napadača Ramosa na pozajmici iz Benfike

PSŽ potpisao portugalskog napadača Ramosa na pozajmici iz Benfike

Pari Sen Žermen je potpisao ugovor sa portugalskim napadačem Gonkala Ramosa iz Benfike na sezonsku pozajmicu sa opcijom otkupa, saopštio je u ponedeljak klub iz Lige 1, preneo je Rojters.

„Veliki je ponos i ogromna sreća pridružiti se Pari Sen Žermenu. PSŽ je jedan od najvećih klubova na svetu sa jednom od najboljih ekipa“, naveo je 22-godišnjak u saopštenju.

Ramos je debitovao za Benfiku 2020. pošto se pridružio akademiji kluba sa 12 godina i postigao 41 gol uz 16 asistencija u 106 nastupa za šampiona Portugala.

Dospeo je na naslovne strane na svom prvom startu na Svetskom prvenstvu prošle godine sa het-trikom kako bi pomogao Portugalu da dođe do četvrtfinala nakon što je zauzeo mesto najboljeg strelca svih vremena Kristijana Ronalda.

Ramos se pridružuje novim pojačanjima Marku Asensiju, Milanu Skrinijaru, Liju Kang-inu, Hugu Ekitikeu, Lukasu Ernandesu i Manuelu Ugarteu u PSŽ-u, koji je u julu smenio menadžera Kristofa Galtijea i zamenio ga bivšim trenerom Barselone i Španije Luisom Enrikeom.

Šampion Lige 1 takođe je blizu sklapanja ugovora o potpisu francuskog napadača Usmana Dembelea iz Barselone.