Privedena košarkašica komunicira sa kolegama

Privedena košarkašica komunicira sa kolegama

Brittnei Griner može kontaktirati svoje prijatelje u VNBA putem e-pošte i putem pisama.

Zatvorena košarkašica VNBA Britni Griner može da kontaktira svoje kolege profesionalce u ligi putem pisma ili e-pošte, potvrdile su njene kolege.

Griner je već prošla 100 dana u ruskom pritvoru nakon što su u njenom prtljagu na aerodromu u blizini Moskve pronađene vape kertridži sa uljem kanabisa.

I dok njena supruga Šerel poziva američke zvaničnike kao što je predsednik Džo Bajden da se umešaju i daju joj slobodu, Griner je uspela da odgovori na neke od stotina mejlova za koje EPSN kaže da su poslate na nalog za koji je njen agent otvorio uzrok.

„Kada je odgovorila na moje drugo pismo, oduševilo me je“, rekla je zvezda Los Anđeles Sparksa Zahui B. „Bila sam kao, ‘Odgovorila je!!’ U svom trećem pismu sam rekao: ‘Hej najbolji prijatelju, sada smo zvanično najbolji prijatelji.“’

Zahui B., koja se čula sa Grinerom prošle nedelje, dodala je da se Griner šali u svojim pismima.

„Ne znam kako to radi sa onim što prolazi“, priznao je Zahui B. „Ona je neverovatna duša. Ona donosi svetlost u ovakvu situaciju. Mislim da mnogi ljudi to ne bi uspeli da urade.“

Grinerov agent Lindzi Kagava Kolas primetio je da su e-mailovi i pisma, sa saigračicom iz Olimpika i Feniks Merkjurija, Dajanom Taurasi, čak i rukom napisala svoj, način da Griner ostane u kontaktu sa svojom ‘porodicom’ u VNBA.

„Jednostavno ne želimo da misli da je zaboravljena“, rekla je takođe centar za slobodu Njujorka Stefani Dolson.

Proces, međutim, nije lak, pošto se mejlovi štampaju i povremeno dostavljaju Griner preko njenog advokata nakon što ih prvo proveravaju zvaničnici u Rusiji.

Pošto Griner nema direktan pristup nalogu e-pošte, ona mora da napiše odgovor na papiru koji će njen advokat fotografisati ako ne diktira odgovor umesto papira.

Griner se trenutno suočava sa do 10 godina zatvora zbog optužbi za šverc droge.

Zbog toga je napadač Vashington Misticsa Elizabet Vilijams rekla da je bilo „teško“ pisati Grineru jer je njen slučaj „tako osjetljiv“ i postoji strah da će reći „pogrešnu stvar“.

„To je takođe tužna situacija i ne želite da je podsećate da je to tužna situacija. Mislim da je na kraju dana srećna da čuje bilo šta od bilo koga“, nastavila je Vilijamsova.