Premijer liga: Gubitak od 53 miliona dolara otkazivanjem ugovora sa ruskom TV-om

Premijer liga: Gubitak od 53 miliona dolara otkazivanjem ugovora sa ruskom TV-om

Prema izveštajima, Premijer liga i njeni klubovi će propustiti 43 miliona funti (54 miliona dolara) kada su ove nedelje otkazali trogodišnji televizijski ugovor sa vodećim ruskim emiterom.

Dejli mejl tvrdi da je saznao da će engleski vrh raskinuti ugovor sa Match TV – koji je trebalo da počne u avgustu za predstojeću sezonu – kada se klubovi sastanu na AGM-u u četvrtak u Harogateu, Severni Jorkšir.

Rečeno je da Premijer liga odlaže odluku o svom odnosu sa Match TV-om zbog daleke mogućnosti dogovora i vremena pre početka novog dogovora.

Ipak, s obzirom na tekuću vojnu operaciju Rusije u Ukrajini, izgleda da će raskid trogodišnjeg aranžmana biti finalizovan u narednih nekoliko dana.

Usred sankcija Ujedinjenog Kraljevstva pojedincima kao što je bivši vlasnik Čelsija Roman Abramovič, kome je zamrznuta imovina zbog navodnih veza sa predsednikom Putinom i prodao klub prošlog meseca, Premijer liga je već suspendovala prethodni ugovor sa ruskim Rambler Media u martu.

Ovo je platilo samo 6 miliona funti (7,5 miliona dolara) po sezoni, ali Premijer liga i njeni klubovi se udaljavaju od daleko veće sume od 54 miliona dolara za tri godine odbijanjem Match TV-a.