Povređena olimpijska šampionka Tompson-Herah sa Jamajke propustiće šansu za treću uzastopnu titulu na 100, 200

Povređena olimpijska šampionka Tompson-Herah sa Jamajke propustiće šansu za treću uzastopnu titulu na 100, 200

Elaine Thompson-Herah, dvostruka aktuelna olimpijska šampionka na 100 i 200 metara, objavila je da će propustiti Olimpijske igre u Parizu zbog povrede Ahilove tetive. Thompson-Herah, koja će u subotu napuniti 32 godine, povredila se na Velikoj nagradi Njujorka ovog meseca, kada je pala na stazi i morala biti iznesena.

Jamajčanska sprinterka bila je prijavljena za trčanje na 100 metara na državnom prvenstvu Jamajke ove nedelje, ali je u četvrtak na društvenim mrežama objavila da se povlači iz takmičenja zbog povrede.

„Dovoljno smešno, vratila sam se kući sa jakim načinom razmišljanja da nastavim da guram i pripremam se“, rekla je Thompson-Herah. „Ali noga mi to nije dozvoljavala.“

Njeno odsustvo na državnom prvenstvu i Olimpijskim igrama ostavlja američku sprinterku Sha’Carri Richardson, kao i Jamajčanke Shelly-Ann Fraser-Pryce i Shericka Jackson, među glavnim kandidatkinjama za medalju u kraćem sprintu u Parizu. Fraser-Pryce, koja je osvojila zlatnu medalju na 100 metara na Olimpijskim igrama 2008. i 2012. godine, trčala je 10,98 sekundi u prvoj rundi državnog prvenstva, dok je Jackson zabeležila vreme od 10,99 sekundi.

Thompson-Herah, koja nije bila prijavljena za trčanje na 200 metara, izrazila je odlučnost da se vrati na stazu uprkos povredi. „Dug je put, ali spremna sam da počnem ispočetka i nastavim da radim i da se potpuno oporavim i nastavim svoju karijeru na stazi“, rekla je ona. „Povređena sam i razočarana što ću propustiti Olimpijske igre ove godine, ali na kraju dana to je sport i moje zdravlje je na prvom mestu.“