Odlaganje borbe za titulu u teškoj kategoriji između Fjurija i Usika zbog povrede

Odlaganje borbe za titulu u teškoj kategoriji između Fjurija i Usika zbog povrede

Borba za titulu u teškoj kategoriji između Ajsona Fjurija i Aleksandra Usika, zakazana za 17. februar u Rijadu, Saudijska Arabija, odložena je nakon što je Fjuri zadobio posekotinu iznad desnog oka tokom sparing sesije.

Ovaj meč bio bi spektakularan, ujedinjujući sve glavne titule u teškoj kategoriji, s obzirom na to da je Fjuri vlasnik WBC titule, dok Usik drži pojaseve WBA, WBO i IBF.

Fjuri je izrazio žaljenje zbog odlaganja borbe, ističući svoje duboko razočaranje jer je bio temeljito pripremljen za ovaj meč. „Žao mi je zbog svih koji su uključeni u ovaj ogroman događaj, i marljivo ću raditi na pomeranju datuma kada oko zaceli“, izjavio je Fjuri u saopštenju.

Ovo nije prvi put da je borba Fjurija i Usika odložena. Prvobitno zakazana za 23. decembar, takođe je bila odložena nakon Fjurijeve borbe s pobedom podeljenom odlukom nad Frensisom Nganuom u Saudijskoj Arabiji u oktobru prošle godine. Obožavaoci će morati da sačekaju na ovaj spektakularni okršaj, dok se Fjuri oporavlja od povrede.