Povreda Kalafjorija u Ligi šampiona povećava zabrinutost Arsenala uoči meča sa Liverpulom

Povreda Kalafjorija u Ligi šampiona povećava zabrinutost Arsenala uoči meča sa Liverpulom

Problemi Arsenala rastu uoči velike utakmice Premijer lige protiv Liverpula za vikend.

Sa ključnim napadačkim igračima Martinom Odegaardom i Bukajoom Sakom i defanzivcem Jurienom Timberom koji su već na listi povređenih, Arsenal je video levog beka Rikarda Kalafjorija koji je izgubio u drugom poluvremenu pobede nad Šahtjorom iz Donjecka od 1-0 u Ligi šampiona u utorak nakon što mu je izvrnuo desnicu. koleno.

„Osećao je nešto, nije mogao da nastavi da igra“, rekao je menadžer Arsenala Mikel Arteta o defanzivcu Italije. „Malo briga.“

Centar bek Vilijam Saliba takođe će sigurno propustiti utakmicu Liverpula jer je suspendovan nakon crvenog kartona u porazu od Bornmuta u subotu.

Dok je Odegaard, Arsenalov kapiten, skoro sigurno odsutan dok nastavlja da se oporavlja od povrede skočnog zgloba zadobijene prošlog meseca, manje se znalo o statusu Sake nakon što se činilo da je krilni igrač povredio tetivu na dužnosti u Engleskoj prošle nedelje.

Saka nije igrao u Bornmutu ili protiv Šahtjora, a Arteta nije bio previše pozitivan u pogledu šansi krilnog igrača da uđe u utakmicu sa Liverpulom u nedelju.

„Još nije mogao da trenira, tako da je to malo verovatno“, rekao je Arteta.