Golman Man Junajteda: Povratak pobedničkog mentaliteta

Golman Man Junajteda: Povratak pobedničkog mentaliteta

Pobednički mentalitet se vratio u Mančester junajted posle skoro šestogodišnje trofejne suše, kaže golman David de Hea, piše Rojters.

Klinička pobeda Junajteda nad Njukasl junajtedom od 2:0 u finalu Liga kupa u nedelju na Vembliju obezbedila je menadžeru Eriku ten Hagu da isporuči srebrni pribor u svojoj prvoj sezoni.

S obzirom na to gde je Junajted počeo sezonu, bila je to brza transformacija i De Hea je bio pun hvale za bivšeg menadžera Ajaksa iz Amsterdama.

„Teško je to opisati i emotivan sam jer je prošlo toliko vremena bez trofeja“, rekao je De Hea, koji je u nedelju postigao klupski rekord 181. golom i nadmašio Petera Šmajhela.

„Početak nove ere. Tim je spreman za sve. Pokazali smo danas da možemo da osvajamo trofeje. Zato hajde da uživamo u trenutku, ali idemo ponovo. Osećam da je mentalitet tima pobednički.

„Pobeđujemo u utakmicama, a ljudi imaju uticaj i sa klupe. Hajde da nastavimo sa tempom.“

De Hea je bio deo poslednje ekipe Mančester junajteda koja je osvojila Premijer ligu 2012-13, a takođe je bio na golu kada je Junajted osvojio Ligu Evrope i Liga kup 2017.

S obzirom da je Junajted još uvek u lovu na Ligu Evrope, FA kup i titulu u Premijer ligi, samopouzdanje raste.

Luk Šo, čiji je sjajan slobodan udarac omogućio Casemiru da otvori rezultat u nedelju, sumirao je to.

„Osećaj je neverovatan. Želimo da kreiramo sopstvenu istoriju sa novim menadžerom i danas je to bio početak,“ rekao je on.

„Uživamo večeras, a onda se vraćamo na trening.

„Još uvek smo u svim takmičenjima i dobijamo ukus za ovo, želimo još.“

Markus Rašford, čiji je udarac odbio defanzivac Sven Botman za drugi gol Junajteda, predstavlja oživljavanje Junajteda pod Ten Hagom, koji je postigao 16 golova od Svetskog prvenstva.

Rekao je da je pobeda u nedelju dala timu ukus uspeha koji žele da ponove.

„Za nas je veliko učešće u ovakvim igrama i nešto što smo propustili kao klub, nadamo se da će nas to podstaći da nastavimo dalje“, rekao je Rašford.

„Glad je imati još ovakvih trenutaka. Bio sam u finalima, pobeđivali smo i gubili, a kada pobedite to je ogromno za klub i kao pojedince i deo naše i klupske istorije i želimo da nastavimo da dodajemo to.“