Potvrda iz FIBA: Luka Vildosa je Zvezdin igrač

Potvrda iz FIBA: Luka Vildosa je Zvezdin igrač

Argentinski košarkaš Luka Vildosa nesmetano može da bude registrovan za Crvenu zvezdu, saopštio je u ponedeljak uveče klub sa Kalemegdana, piše N1.

Doskorašnji igrač Milvokija prošle nedelje potpisao je dvogodišnji ugovor sa crveno-belima, ali odmah se oglasila Baskonija, čiji je dres nosio pre odlaska u SAD, koja je tvrdila da ima prava na Vildosu van SAD i najavila je tužbu Evroligi kako bi zaštitila svoj interes.

Ipak, Zvezda je u ponedeljak u popodnevnim časovima dobila LOC (letter of clearance) koji izdaje FIBA na osnovu koga će Vildosa steći pravo da bude registovan za klub iz Beograda.

„KK Crvena zvezda u cilju sprečavanja bilo kakvih daljih spekulacija koje su se pojavile u pojedinim domaćim medijima, obaveštava javnost da je ponedeljak u popodnevnim časovima stigao LOC (letter of clearance) za argentinskog košarkaša Luku Vildozu koji izdaje FIBA. Taj dokument (LOC) izdat je na osnovu papira kojim je Vildozin prethodni klub Milvoki potvrdio da je Argentinac slobodan igrač,“ navode crveno-beli i dodaju:

„Dobijanjem tog dokumenta, Vildoza će steći pravo da nesmetano bude registrovan kao igrač Crvene zvezde u ABA i Evroligi.“

Srpski prvak u sredu u trećem kolu Evroige gostuje Baskoniji, a dva dana kasnije se sastaje sa Realom u Madridu.