UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Albanije zbog ponašanja navijača

UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Albanije zbog ponašanja navijača

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) saopštila je da je pokrenut postupak protiv Fudbalskog saveza Albanije zbog više prekršaja koje su njihovi navijači počinili tokom utakmice protiv Italije.

Kako se navodi u saopštenju, postupak se vodi zbog bacanja predmeta na teren, korišćenja pirotehnike, ulaska jednog navijača na teren i neprimerenih poruka. Iako se ne precizira tačno o kakvim porukama se radi, navedeno je da su bile „provokativne i neprimerene za sportski događaj“.

Albanski navijači su na tribinama isticali zastave i simbole Oslobodilačke vojske Kosova i „Velike Albanije“, iako su strogim pravilima dozvoljene samo zvanične državne zastave i zastave nacionalne fudbalske federacije. Ovakvo ponašanje je dodatno pojačalo tenzije na utakmici i izazvalo negativne reakcije.

UEFA će razmotriti sve dokaze i odlučiti o sankcijama protiv Fudbalskog saveza Albanije. Očekuje se da će disciplinska komisija uskoro doneti odluku koja bi mogla uključivati novčane kazne, zabrane za navijače ili druge mere kako bi se sprečila slična ponašanja u budućnosti.