Nemački fudbalski velikan Toni Kros završio karijeru

Nemački fudbalski velikan Toni Kros završio karijeru

Nemački fudbalski velikan Toni Kros je konačno završio svoju impresivnu karijeru, opraštajući se od terena nakon poslednje utakmice. Njegov oproštaj nije prošao neprimećeno, jer su kako saigrači, tako i protivnici iskazali poštovanje prema ovom legendarnom igraču. Poslednja utakmica na Evropskom prvenstvu 2024. značila je kraj za Kroosovu igračku karijeru, a Španci su bili ti koji su ga ispratili najtoplije nakon pobede nad Nemačkom.

Julijan Nagelsman, selektor Nemačke, istakao je značaj i doprinos Tonija Kroosa nemačkom fudbalu, nazivajući ga jednim od najvećih igrača zemlje svih vremena. Odluka da Kroos završi karijeru došla je nakon Nagelsmanovog poziva, a povratak ovog iskusnog veziste bio je ključan za podizanje morala ekipe pred Evropsko prvenstvo.

Kroos je tokom karijere osvojio niz trofeja, kako sa Real Madridom, tako i sa Bajernom iz Minhena. Sa Nemačkom, najveći uspeh ostvario je osvajanjem titule na Svetskom prvenstvu 2014. godine. Iako je želeo da se oprosti od fudbala sa evropskom titulom, Španci su bili ti koji su zaustavili njegove ambicije.

Nakon poslednje utakmice, gde je Kroos dobio žuti karton, mnogi su zaboravili na te sitnice i odali počast ovom legendarnom fudbaleru. Nagelsman je istakao ne samo sportske uspehe Kroosa, već i njegov karakter i ljudske osobine koje su ga izdvojile kao lidera i timskog igrača.