Poljska u „veoma teškoj“ grupi Svetskog prvenstva

Poljska u „veoma teškoj“ grupi Svetskog prvenstva

Poljak Robert Levandovski rekao je da su dobili tešku grupu zajedno sa Argentinom, Meksikom i Saudijskom Arabijom na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali veruje da mogu da napreduju.

Poljska ekipa nije uspela da izađe iz svoje grupe pre četiri godine u Rusiji, a napadač Barselone Levandovski želi da izbegne sličan ishod.

„Pritisak koji dolazi sa očekivanjima naših navijača i nacije u celini je ogroman i ja sam toga svestan. Moram i želim da se osećam motivisano da im pokažem šta mogu na fudbalskom terenu“, Levandovski rekao je sajt FIFA.

„Iako to nije uvek lako, ne želim da se žalim na to. Uvek moram da pronađem rešenje i da dam sve od sebe.“

Ovaj 34-godišnjak je rekao da je Argentina bila jedan od favorita za osvajanje titule, a da je Meksiko uvek bio opasan na velikim turnirima.

„Sa apsolutnom legendom kao što je Leo Mesi kao figurom, nema sumnje da će to biti naš najteži meč. Biće sjajno igrati na tako sjajnoj strani sa tako talentovanim igračima“, dodao je Levandovski.

„Meksiko se bori sve do poslednjeg zvižduka i nikada ne odustaje. Imaju kombinaciju mladosti i iskustva, i mi smo toga svesni.“

Levandovski, koji je zabio devet puta u kvalifikacijama, biće glavna pretnja u napadu Poljske, ali bivši frontmen Bajerna iz Minhena rekao je da je u njegovoj igri više od golova.

„Mnogi gledaju moju statistiku i pretpostavljaju da ako sam dao gol, onda sam igrao dobro, a ako nisam onda sam igrao loše, ali sam svestan da to nije uvek tako. Ne brine me,“ dodao je on.

Poljska je počela svoju kampanju protiv Meksika 22. novembra pre nego što će se četiri dana kasnije suočiti sa Saudijskom Arabijom i Argentinom 30. novembra.