Haos na finalu Kopa Amerike: Policija u Majamiju uhapsila 27 osoba

Haos na finalu Kopa Amerike: Policija u Majamiju uhapsila 27 osoba

Policijska uprava Majamija Dejda saopštila je da je izvršila 27 hapšenja i 55 izbacivanja nakon niza incidenata tokom finalne utakmice Kopa Amerike između Argentine i Kolumbije na Hard Rock stadionu. Incidenti su uključivali nasilno probijanje sigurnosnih kapija i sukobe navijača sa obezbeđenjem.

Sin Ramona Jesuruna, šefa fudbalske uprave Kolumbije, takođe je uhapšen pod optužbama da se sukobio sa čuvarima usred događaja. Zapisnici o hapšenju pokazuju da je Ramon Jamil Jesurun optužen za tri slučaja nasilja.

Glavni službenik za javnu bezbednost Džejms Rejes izjavio je da policija sarađuje sa organizatorima događaja kako bi pregledali i poboljšali sve bezbednosne protokole, posebno uoči Svetskog prvenstva u fudbalu 2026. godine.

Haotična scena na stadionu, nekoliko sati pre početka utakmice, obuhvatala je nasilno probijanje ograde i trčanje pored policije, što je rezultiralo značajnom materijalnom štetom. Video i slike objavljene na društvenim mrežama prikazale su razbijene ograde i ostavljene predmete na mestu događaja, dok su se hiljade ljudi gurale na ulazima stadiona.

Dogđaju je prisustvovalo preko 800 policajaca, koji su bili angažovani kako bi održali red i bezbednost tokom ovog sportskog događaja.