Pešić sumirao utiske posle poraza od SAD

Pešić sumirao utiske posle poraza od SAD

Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je izgubila od Sjedinjenih Američkih Država u pripremnoj utakmici pred početak Olimpijskih igara. Selektor Svetislav Pešić je po završetku utakmice istakao kvalitet protivničkog tima i dao svoju analizu meča.

„Videli smo snagu i individualni kvalitet američke reprezentacije. Međutim, podelio sam ovu utakmicu u dva dela. Prvi smo izgubili 14, drugi 12. Dobili smo zadnju četvrtinu, igrali nerešeno u prvoj. Očigledno je da se radi o fantastičnoj ekipi, ali… Mi nismo bili u mogućnosti da pokažemo sve naše kvalitete, iz poznatih razloga“, rekao je Pešić.

Selektor Srbije je naglasio da je ekipa imala kadrovske probleme, ali da veruje u povratak igrača i njihovu pripremljenost do početka Olimpijskih igara.

„Dobrić je nakon nedelju dana ponovo u stroju. Najvažnije je da je igrao. Važno nam je i da je Petrušev odigrao dobro, ponovo. Nismo mogli da računamo na Bogdanovića i Milutinova. Polako ostali igrači dolaze u neku svoju formu, kao što je Micić koji dugo vremena nije igrao. Očekujemo da u narednim danima mi napredujemo. Ako ne bude nepredviđenih povreda, možemo da odemo na Olimpijske igre dobro pripremljeni“, podvukao je Pešić.

Srbija će nastaviti pripreme za Olimpijske igre u nadi da će kompletirati ekipu i poboljšati formu do početka takmičenja.